Мащабна полицейска операция бе проведена в Бургас за противодействие на нерегламентирана

...
Мащабна полицейска операция бе проведена в Бургас за противодействие на нерегламентирана
Коментари Харесай

Полицията в Бургас иззе тонове метал от нелегални пунктове в квартал „Победа“

Мащабна полицейска интервенция бе извършена в Бургас за противопоставяне на нерегламентирана комерсиална активност с черни и цветни метали . До този миг са формирани седем досъдебни производства и са арестувани осем лица , допълват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Извършени са инспекции в разнообразни противозаконни пунктове , ситуирани на територията на квартал „ Победа ” , като са открити и конфискувани близо пет тона железни боклуци и 300 кг мед.

 Медни проводници
Медни проводници. Снимка: ОДМВР-Бургас

Те са добити в по-голямата си част, посредством отрязване на проводници от съществуващи кабелни мреж и за разпространяване на интернет, телефония и телевизия. Иззети са и седем търговски кантара, с които противозаконните пунктове са били оборудвани.

 Метални боклуци
Метални боклуци. Снимка: ОДМВР-Бургас

По данни на „ търговците ” изкупната цена на черните метали била 0.30 лв. за кг За информация в лицензиран пункт, работещ с регламентирано работно време и водещ отчетност на лица, предаващи черни и цветни метали, изкупната цена на черни метали е сред 0.40 – 0.45 лв. .

Арестувани. Снимка: ОДМВР-Бургас

Това на процедура значи, че незаконните пунктове в св. „ Победа ” са работели през цялото денонощие , като лица, предаващи метали са оставали в анонимност и са получавали пари на ръка, без да се води никаква отчетност .

Събраните в нелегитимните пунктове метали след това са излъчени в легални пунктове , ситуирани на територията на Бургас и Ямбол.

Арестувани. Снимка: ОДМВР-Бургас

По формираните досъдебни производства са арестувани общо осем лица на възраст от 20 до 50 години , всички престъпно проявени. Към момента не престават процесуално-следствените дейности по документиране на незаконната активност – разпити, изземване на материални доказателства, огледи в пунктовете и други.

Събирането на материалите по досъдебните производства се реализира под директното управление и контрол на Бургаска районна прокуратура .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР